Julkalender 9.12 – Bästa fotoapparna
Om du bilder med din telefon ta
Då är det bra att appar ha
För att kunna redigera och fixa
Det här är de jag använder då jag med mina bilder vill trixa

Jag har tidigare tipsat om Lightroom-appen i telefonen och konstaterat att den är bäst! 😍 Eftersom jag ändå använder flera appar för olika ändamål, så vill jag idag tipsa om mina favoriter som underlättar min fotovardag lite grann. Alla är dessutom gratis!

Lightroom CC
Först ut är såklart Lightroom som är en stor favorit när det gäller bildredigering. Här redigerar jag varenda bild jag tar med telefonen och faktiskt också kamerabilder som överförs till telefonen. Det är alltså väldigt sällan jag redigerar en Instagram-bild i datorn, utan allt sker till nittionio procent i telefonen, vilket är både effektivt och skönt.

VSCO
Det här är en app jag inte använder lika mycket längre, men jag har den kvar ändå. Där finns många fina filter som ger bilden det där lilla extra. I dagens läge gillar jag ändå det naturliga resultatet mer och därför använder jag mer Lightroom än VSCO.

UNUM
Det här är den bästa appen för oss perfektionister som vill ha ett fint Instagram-flöde. Här kan du planera hur din Instagram ska se ut och vilka bilder du ska ladda upp till näst. Det är en beroendeframkallande app, så den är lite farlig att använda.

Unfold
Alla bilder jag lägger upp på Instagram Story fixar jag i Unfold, som alltså innehåller olika ramar och collage för bilder. Man kan också lägga in texter i olika fonter i den här appen. Jag märker att det är många som använder den här appen för sina Storys, så den kanske inte är så unik längre, men jag gillar den ändå.

CameraConnect
Har din Canon-kamera wifi så är det här appen du ska ha. Det går snabbt och smidigt att överföra bilder från kameran till telefonen.

Jag har märkt att mina appar hela tiden minskar. Nuförtiden har jag väldigt få fotorelaterade appar kvar i telefonen, eftersom jag i princip får ut allt jag behöver ur endast ett fåtal appar. Så bra! Men visst är det roligt att testa på nya appar ibland också.

Använder ni några andra fotoappar förutom de jag listat upp? 😊