Bloggjulfesten
Igår ordnades det bloggjulfest i svenskfinland, en uppe i Österbotten och en här nere i Åbo, som jag och Ida stod värdinnor för. Vi hade en lång dag planerad med mycket program och det blev en så, så lyckad och rolig dag tillsammans med både nya och bekanta ansikten. 😊

Fotopromenad 

Vi träffades redan kl. 14 vid domkyrkan för att gå på en fotopromenad tillsammans. Först tog vi såklart en gruppbild och på bilden ser ni följande personer:

Övre raden: Amira, Petra, Victoria, Sofia, Jemina och jag.
Nedre raden: Emma, Ida, Daniela och Ada.

Vi stannade på flera ställen för att fota tillsammans. Först ut var den här tegelväggen vid Arken som fått vara bakgrund på många av mina bilder. Här tog vi några bilder på Emma.

Vi gick sedan runt till andra sidan ån och där fota vi bland annat Petra. Med frusna fötter och kalla händer gick vi sedan vidare till julmarknaden på andra sidan gatan. 

Här gick vi en stund och kollade på julsaker, hantverk och mat som såldes. Det doftade så gott och juligt! Vi trängde oss in i små butiker för att värma oss, för vid det här laget var vi rätt så genomfrusna allihopa. Att ha snäppet finare kläder på sig till middagen samtidigt som det var några minusgrader ute var inte så lyckat, hehe. 

Kaffepaus på M Kitchen & Café

Kl. 16 var det dags för en kaffepaus på M Kitchen & Café. Jag smakade på deras moccachino och den var jättegod. Jag och Ida hade förberett en lek med olika påståenden om bloggar och bloggandet, så vi diskuterade en hel del kring det. Jag var rädd att det skulle bli stelt och tyst då det var så många nya ansikten på plats, men det blev helt tvärtom. Alla var superhärliga och med tanke på allt som diskuterades kändes det nästan som att man känt varandra längre än bara i ett par timmar. Tänk hur lika intressen kan föra en samman. 😍

Julmiddag

Sist och slutligen var det kl. 18 dags för julbuffé på båten Svarte Rudolf. Vi fick ett eget rum med långbord, så vi kunde gladeligen diskutera om allt och inget hejvilt. I det här skedet kom också Sofia och Silje med och det var såklart jätteroligt att träffa dem!

På sista bilden ser ni också Emilia, som kom med halvvägs in i gårdagens träff. Under middagen blev det en hel del diskussioner om allt från bloggliv till jobbiga personer i småstäder. Middagsbordet och maten var helt okej. Jag skulle inte säga att det var världsklass, men där fanns med mycket av det viktigaste i alla fall. Speciellt gillade jag kalla maten. Nå, tiden här gick så fort att vi blev utjagade halv elva då de tydligen redan hade stängt. Det blev en lång dag för de flesta av oss men jag är så glad att jag fått lära känna nya människor och ändå hade det roligt precis hela dagen. 

Jag tror och hoppas att jag lyckades få med allas namn i inlägget.

Tack, tack, tack till er alla som ville komma! Blir det en julfest nästa år igen? ❤️