Julkalender 11.12 – Varför UV-filter är viktigt + tävling
Det har gått sönder, du har tappat ditt objektiv 
Då finns det inte så många alternativ
Betala dyra pengar för att fixa eller köpa nytt
Men för att undvika detta är det här inlägget för dig skräddarsytt
Först får du tips och sen ska det vinnas
Ett filter som på objektivet ska finnas

En av de dyraste sakerna man äger är en kamera. Så är det i alla fall för mig. Räknar man med kamerahuset plus alla objektiv blir det lätt min dyrbaraste ägodel. Smart vore det ju om man hade en försäkring på sin kamera, men ifall man inte har det så kan man i alla fall försäkra den lite grann med hjälp av ett billigt, litet och enkelt UV-filter.

Vad är ett UV-filter?
Till en början var UV-filter menade att lägga på objektivet för att stöta bort UV-ljus. I dagens läge är de flesta moderna kamerorna redan skyddade mot UV-ljus, så man använder UV-filtret som en skydd för objektivet istället.

Varför borde jag köpa ett UV-filter?
♥ Det skyddar objektivet och förstör inte glasytan med repor
♥ Det kommer inte in damm och orenheter lika lätt i objektivet
♥ Det är billigt
♥ Det påverkar inte bildkvaliteten överhuvudtaget
♥ Ramlar kameran i golvet är sannolikheten större att UV-filtret går sönder än att glaset i objektivet gör det. Då är det bara att byta ut filtret och köpa ett nytt. Mycket billigare än att laga eller köpa ett nytt objektiv.

Tävling – Vinn ett UV-filter
Eftersom det är så viktigt att skydda sitt objektiv vill jag därför ordna en liten tävling där ni kan vinna ett UV-filter. Jag råkar nämligen ha ett par helt oanvända UV-filter här hemma, som jag gärna ser att någon annan får nytta av då jag redan har flera stycken själv.

Jag har två storlekar – 49mm och 58mm. Här kan du titta om ditt objektiv råkar ha 49mm eller 58mm som filtergänga. De passar alltså till alla märken, så det spelar ingen roll vilket märke objektivet har för det är endast millimetrarna som spelar roll. 

Vill du vara med och tävla?
♥ Kommentera vilket objektiv du skulle lägga filtret på och glöm inte att ange e-postadressen
♥ Tävlingen avslutas den 18 december kl. 23.59

Lycka till! 🤗

Tävlingen är avslutad och vinnaren (Emma) är kontaktad!