Julkalender 17.12 – Om det inte är snö
Grått, grått, grått
Man börjar längta efter snön, lite smått
Relationen till kameran är på uppehåll
För att inspirationen att fota är lika med noll

Vintern behöver ju inte alltid vara vit och fylld med snö. Det här är något som vi här i Åbo åtminstone fått bevittna hittills. Vintern för mig associeras tyvärr nog ganska långt av ett grått och tråkigt landskap som det är svårt att ta fina bilder i. Därför tänkte jag slänga in några tips för att fota på vintern då det ännu inte har kommit någon snö, så förhoppningsvis får ni som också lever utan snö lite inspiration till att fota. 🤗

(I natt kom ju såklart snön, haha. Men då jag planerade inlägget var det exakt så här grått.)♥ Ta vara på solen
Skiner solen, fota då! Eftersom det annars också är en så mörk årstid så gör solen såklart allting lite bättre. Bilderna blir inte heller lika gråa och tråkiga då solen skiner.

♥ Ljusa upp bilderna ordentligen
Genom att ljusa upp bilderna då du redigerar får man lätt bort den gråa, tråkiga känslan i bilden. Bilden kanske blir överexponerad, men en ljus bild är mycket intressantare för ögat än en tråkig, färglös bild.

♥ Experimentera
Testa att fota i motljus om solen skiner, det kan bli riktigt coola bilder. Nästan lite artistiska bilder. Testa olika vinklar och utnyttja olika former av förgrund för att göra bilden intressant. Försök få in färgklickar i bilden, så att det inte ser ut som en svartvit bild. Fotar du porträtt, be modellen ha något klädesplagg med någon speciell färg, dvs inte bara neutrala färger.

Någon som fick mer inspiration att fota i detta tråkiga väder? 😊
Åh, vad jag väntar på snön nu. Visst är det roligt att utmana sig själv med att fota i ett dystert landskap, men snö skulle göra allting mycket lättare och lite roligare. 

Kommentarer

0 Replies to “Julkalender 17.12 – Om det inte är snö”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *