Julkalender 19.12 – Redigera telefonbilder (video)
Nedräkningen till jul börjar lida mot sitt slut
Därför är det hög tid att ge mina sista tips för hur din bild ska se ut
Alla bilder som du under juletiden tar 
Vill du ska bli fina så du många minnen i framtiden har

Jag publicerade tidigare i julkalendern en video där jag visar hur jag redigerar mina bilder i datorn och eftersom jag fick några frågor om att göra en likadan för telefonbilderna så får ni den nu här! Inga desto större förklaringar, bara titta och se om ni förstår något för det går ganska fort då jag redigerar. Under videoklippet lägger jag till några förklaringar för att det ska bli lättare att följa med i videon.
 

♥ Redigeringsappen
Den app som jag använder i videon är Lightroom CC och det är gratis att ladda ner.

♥ Kurvor och exponering
Jag redigerar ganska snabbt i filmen, men i huvudsak använder jag kurvor och exponering för att ljusa upp bilden. Sedan lägger jag ännu till kontrast skilt.

♥ Färger och mättnad
Jag använder selektiva färgändringen där jag redigerar varje färg skilt för sig. För varje bild drar jag också ner på mättnaden så att den blir mer mot ett svartvitt håll. Efter det drar jag upp klarheten för att få skarpa strukturer på bilden.

♥ Presets / Förinställningar
Jag pratar lite om presets i slutet av videon. Jag går inte desto djupare in på det, men det kanske är något för framtiden om det finns intresse. 

Använder någon av er Lightroom i telefonen? Eller fick ni inspiration till att börja använda det nu? 😇

Kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *