Julkalender 7.12 – Redigera mörka bilder (video)
Mörka tider är det definitivt nu 
Hur man redigerar en mörk bild ska jag visa nu på dag nummer sju
Idag ska jag göra något som sällan sker 
Därför jag er en redigeringsvideo nu ger
 
Att det är mörkt ute innebär också att de flesta timmarna vi vill ta bilder är det mörkt. Därför vill jag tipsa om vad ni kan tänka på då ni redigerar era mörka bilder efteråt. Att förklara i text skulle bli jättelångt så därför har jag gjort en video (!) där jag förklarar hur jag redigerar två bilder – en bild tagen inomhus och en utomhus. Här har ni den!


Redigeringsprogrammet jag använder mig av är Lightroom. När man fotar mörka bilder underlättar det om bilden är i RAW-format, men ifall du inte fotar på det sättet kan du ändå ta del av små tips kring redigeringen. Hoppas videon inte är allt för flummig och att ni förstår det mesta, hehe.

Här är ett av bildexemplen från videon:

Kort och gott kan man säga att jag 1. ljusar upp bilden rejält, 2. tar bort alla gula toner och 3. lägger på kontrast. Mer detaljerad information om min redigering finns som sagt i videon ovan. 
Hoppas ni lär er något, eller i alla fall får inspiration att fota trots att det är mörkt ute! 🤗