En liten förändring hemma
Jag har en tid haft i tankarna att måla om väggen i vardagsrummet. Eftersom väggen är mörk och vardagsrummet har ganska lite ljusinsläpp känns hela rummet väldigt mörkt, speciellt nu under den mörka vintertiden. Så på onsdag köpte jag mig en burk målfärg och igår målade jag om hela väggen. 

Den nya färgen ser nästan vit ut jämfört med den gamla bruna färgen, men den har en grå-beige skiftning. Tikkurila beskriver färgen (Y487 Piazza) som en varm ljusgrå färg och det är precis så den är nu när den har torkat. Två varv målade jag i alla fall och resultatet är jag riktigt, riktigt nöjd med!

En mycket ljusare vägg, ett känsla av ett mycket större rum och tyvärr också en känsla av att det är väldigt tomt. Den mörka väggen vi hade tidigare gjorde att det inte kändes lika tomt, men vad gör väl det! Jag ska redan idag hämta ut några tavlor från posten, så snart försvinner nog tomhetskänslan. Jag är som sagt väldigt nöjd med förändringen. Det känns så mycket ljusare och fräschare nu.

Före / Efter. Tre år trivdes vi med den bruna väggen, så vi får se om vi trivs lika länge med den här nya färgen.
 
Vi (eller jag hehe) byter sakta men säkert ut inredning så fort vi (jag) hittar något passande. Det är lite olika stilar just nu i vår lägenhet, men tills jag hittat nya, passande möbler och inredning så får det vara så. Jag satsar hellre på att välja rätt och då får det gärna ta en lite längre tid. 🙂 

Vad tycker ni om förändringen? Tror ni det blir bra med tavlor eller borde jag satsa på något annat också?