Fototips-fredag: Därför är Lightroom bästa redigeringsappen
Jag har alltid tidigare redigerat mina telefonbilder i VSCO-appen, men efter att ha insett hur dålig kvalitet den appen ger bilderna ville jag testa något annat. Kvaliteten i sig är ju kanske inte “dålig”, men definitivt sämre än vad många andra appar skulle ge. Jag har länge haft Lightroom-appen i min telefon, men i princip aldrig använt den förrän nu de senaste månaderna. Och wow. Jag är verkligen positivt överraskad över hur bra den är. Därför vill jag nu tipsa om den appen och ge er några orsaker till varför jag tycker att Lightroom är den bästa redigeringsappen.
Så här ser det ut inne i appen. Här är exempel på kurvor, färgändring och kopiera/klistra in inställningar.

♥ Kurvor
I hur många redigeringsappar har man möjlighet att själv göra en kurva till sina bilder? Säkert finns det någon, men Lightrooms kurva är i alla fall jättebra. Den är precis som kurvan i Lightroom och Photoshop i datorn, där man har mölighet att styra på den hur man vill. Älskar!

I appen: Ljus → Kurva (liten ruta uppe till höger)

♥ Färgändring
Precis som i den nedladdade versionen på datorn kan man göra sin selektiva färgändring, dvs. ändra alla färgers toner precis hur man vill. Typ det enda jag behöver använda mig av för att bli nöjd med min bild. 

I appen: Färg → BL. (liten ruta uppe till höger vid färghjulet)

♥ Kopiera inställningar
Man kan kopiera redigeringen och inställningen man gjort på en bild och sedan klistra in samma redigering på en annan bild. Man sparar så mycket tid på det här sättet.

I appen: Redigera klart en bild → Tryck på ••• (tre prickar) allra höst upp i appen → Kopiera inställningar → Öppna följande bild → ••• → Klistra in inställningar

♥ Synkronisera med datorns Lightroom
Ifall man även använder sig av Lightroom i datorn kan man synkronisera så att man ser samma bilder i datorn och telefonen. 

♥ Den är gratis!
Jajamen, appen är helt gratis. Man behöver alltså inte betala för Lightroom-appen så som man gör med Lightroom i datorn. Fastän man inte är inloggad har man ändå full möjlighet till all redigering och alla verktyg. Hur bra? 

Dags att ladda ner appen nu hörni! Dessutom är det här en bra inblick i Lightroom för er som inte har det på datorn men kanske överväger att skaffa det. Fler möjligheter och bättre kvalitet – det kan jag lova er att Lightroom-appen ger er.

Vilken app brukar ni redigera era bilder i och varför har ni valt just den appen?