Loviisan aitta – inredning & café
Idag hoppade jag och Petra på bussen som tog oss till Rusko (lite norr om Åbo) och Loviisan aitta. Det här är en inredningsbutik och ett café, lite liknande koncept som Avelia på Runsala. Eftersom vi aldrig varit här tidigare såg vi såklart jättemycket framemot att komma hit. 

Det var en kall landsbygd vi steg av i och jag hade klätt mig i mina fina, nya byxor. Lösa och vida byxor är nog min nya grej tror jag – så skönt och så mycket bekvämare än ett par åtsittande jeans.

Vi kom in i Loviisan aitta och blev såklart glada över det vi såg. Inredningen var fin, lyxig och det kändes som ett mysigt ställe att fördriva sin tid på.

Vi tog såklart en fika också. Vad annat kan man förvänta sig av mig och Petra liksom? De hade inte ett jättestort utbud men jag hittade i alla fall en brownie som såg god ut, vilket den verkligen var. Inredningen på cafésidan var väldigt mysig och fin och man såg ut mot den fina butikssidan då man satt vid bordet. 

Jag förälskade mig lite i plastblommorna de sålde. De hade otroligt många olika plastblommor och -växter som såg äkta ut att jag var nära att köpa några, men hejdade mig som tur. Priset var nämligen ganska saftigt, så det var lika bra att låta bli.

En massa fina jordglobar i olika storlek sålde de också. Jag som så gärna vill ha en hittade många bra kandidater, men de får vänta kvar i hyllan lite till. 

Efter ett par rundor i butiken och en stund i caféet var det dags att tacka för sig och gå till bussen igen. Det var verkligen enkelt att ta sig hit med bussen och det var definitivt inte sista gången jag besöker Loviisan aitta. Här fanns verkligen allt och inget av inredning, kläder och presenter, så det här stället är definitivt ett tips om man inte hittar det man letar efter inne i Åbo centrum. Det blir nog ett besök hit snart igen, kanske i vår eller sommar då det kommit in nya färger och nya kollektioner.