Växten som håller förevigt
I och med att vårt vardagsrum här i lägenheten har fått en ganska stor makeover, har jag också velat satsa mer på att hitta passande detaljer. Jag är usel på att hålla blommor och växter i liv, så när jag såg de här bomullskvistarna för första gången visste jag att jag ville ha dem. 

Bomull är väldigt enkelt att ta hand om eftersom man inte behöver ta hand om dem alls. Enkelt, haha. De är ju “torra” så de kräver inget vatten och kan i princip inte dö heller, så att köpa ett par bomullskvistar kändes inte bara rätt utan också väldigt hållbart. 

Jag har för tillfället lagt mina två kvistar i en stor glasburk. Den här glasburken hittade jag på vinden i huset som vi håller på att fixa i Rosala. Det är en så kallad “ihannepurkki” gjord av Riihimäen lasi och så vitt jag har förstått så har de ett ganska högt värde eftersom de inte tillverkas längre. Nåja, glasburken är ju aningen stor i proportion till kvistarna, men jag tror jag tycker om det ändå. 

Nu tror jag och hoppas jag att jag inte behöver köpa nya växter på ett tag, för jag räknar med att de här kvistarna håller länge. Troligtvis kommer de hålla förevigt, för jag tror att själva stammen är konstgjord och att bara själva bomullen är äkta. Visst är de fina i alla fall? Jag gillar färgerna och att de känns ganska minimalistiska.