Årets finaste vinterdag
Igår var den underbaraste dagen hittills detta året. Inte nog med att det hade snöat lite under natten, så var det också världens finaste solsken hela dagen. Eftersom det dessutom var söndag och jag och Markus ville göra något speciellt, så vi satte oss i bilen och körde iväg till Kurjenrahka nationalpark. Ett väldigt bra val, måste jag säga.

När vi kom fram var det inte många själar där, så man fick gå i lugn och ro i början tills alla människor strömmade dit efter lunchtid. Vi gick hela rundan som går runt sjön, vilket är ungefär 7km.

Det var ungefär en minusgrad, men med den skinande solen kändes det inte så kallt. Dessutom rörde man ju på sig hela tiden så det var helt perfekt promenadväder. 

Markus hade tagit med sin trangia så ungefär när vi kommit halvvägs pausade vi och fixade mellanmål så att vi skulle orka gå resten. Fastän 7km inte låter långt så tar det ganska länge att gå den sträckan i sånhär terräng där man hela tiden måste se upp för rötter på stigarna och balansera på smala träplankor för att inte falla i vattnet.

Efter vår lilla matpaus fortsatte vi med resten av sträckan och fick se så många fina platser. Jag gick ju den här naturstigen för ganska exakt ett år sedan med Petra, men då gick vi bara halvvägs så nu fick jag se en massa nya, fina vyer.

Det är en så fin natur längs hela stigen, trots att den är väldigt lik all annan natur här i Finland. Men jag måste ändå säga att den här kändes finare. Säkert för att den är så orörd och har också en del växtlighet som inte finns på andra platser. 

Efter ungefär tre timmar på naturstigen kom vi tillbaka till bilen, så ni förstår att det tar en stund att gå hela rundan. Jag kan tänka mig att det tog extra länge för oss också, eftersom jag ville stanna ungefär varannan meter för att ta en bild på något fint jag såg. Så ja, åk hit om ni bara har möjlighet! Det tar under en timme med bil från Åbo och det är verkligen en sevärd plats. Kom bara ihåg att ta vattentäta skor med, för det finns en del ställen (i alla fall igår) där man kommer vara tvungen att gå i några cm djupt vatten. 

Har ni tips på liknande platser i Åbo så tar jag gärna emot! 🙂