De första januaridagarna
En bra början på året fick vi då vi firade in det nya året på bästa tänkbara sätt. Inte nog med det så har det faktiskt snart gått två veckor redan av det här året och det har börjat riktigt bra. Förutom en lunch + fika med kompisarna och en heldagspromenad i en nationalpark finns det en hel del annat jag också gjort. Här är några telefonbilder från de första dagarna av år 2018.

Onsdag 3 januari. Jag gick på kaffe med Laura, som jag inte träffat på jättejättelänge. Vi gick till Kembuz, som jag nästan bor granne med, och där tog vi varsin kardemummakaffe och jag tog en morotskaka. Det är så roligt att Laura bor i Åbo nu igen efter något år utomlands, så nu har jag möjlighet att träffa henne oftare än de senaste åren. Vi bodde ju ändå tillsammans i 1,5 år, så vi har en del minnen ihop. 

Typ alla januaridagar. Det kommer lite snö nu som då och trädtopparna blir ibland vita av frost, vilket gör Åbo till en vacker vinterstad. Hittills har året (och vädret) börjat ganska lugnt, som i sin tur gör att ån har bildat ett fint istäcke. Den här utsikten över ån trivs jag med och jag kan igen konstatera att Åbo är en fin stad att bo i. 

Lördag 6 januari. En helgdag som denna tog jag fram mitt nya porslin, fixade ugnsrostade grönsaker (tack till Cecilia som lärde mig att rödbeta i ugn typ är det godaste som finns!) och stekte quornfiléer. En enkel middag som såklart såg lite lyxigare ut på mina fina tallrikar. 

Tisdag-onsdag 9-10 januari. Efter att ha börjat morgonen med en arbetsintervju (till ett jobb jag inte fick…) så kom Josefin och Julius på besök. De stannade här över natten, så vi gick en runda på stan, gjorde mat och lekte med lillpojken. Roligt att få besök mitt i veckan!

Igår, fredag 12 januari. Jag och Markus firade 5 år tillsammans och började kvällen med att se Jumanji på bio – en riktigt rolig och bra film faktiskt! Efter filmen hade vi bokat bord på favoritrestaurangen Delhi Darbar. Vi har besökt Delhi ganska många gånger under vår tid här i Åbo och det är så praktiskt att gå dit då det ligger så nära oss. Vi tog som vanligt Malai Paneer med kotijuusto (=hemost?). Lätt godaste maten jag ätit på restaurang! 

Idag, lördag 13 januari. Jag gick på stan för att köpa några kuddfodral och sedan vek jag också in via butiken för att köpa blommor. Vita krysantemer fick det bli och det blev genast så mycket finare och fräschare här hemma. Jag har också hunnit med ett besök till Ikea och nu väntar en hemmakväll med inga desto mer planer. Nästa vecka däremot, då har jag fullbokat schema varenda dag och jag åker till och med utomlands en sväng. Det får ni höra om lite senare! 🙂