Gdansk, Polen – dag 2
Här kan du läsa om min och Cecilias första dag i Gdansk. Den andra dagen i Gdansk vaknade vi upp ganska tidigt, förberedde oss för dagen och gick sedan ut på stan för att ta bilder och äta frukost. 

Vi gick genom samma gata som dagen tidigare, Dlugi Targ. De hade fortfarande väldigt mycket julbelysning och juldekorationer uppsatta i Gdansk, vilket kändes lite konstigt då vi är vana att städa ut julen senast på tjugondagen. Helt fint var det i alla fall då Gdansk nu också hade fått lite snö. 

Det här pariserhjulet Amber Sky är en av de kändaste sevärdheterna i Gdansk. Vi åkte inte hjulet, utan fick istället se utsikten från en mycket bättre plats i ett utsiktstorn.

Innan vår frukost gick vi nämligen upp i arkeologiska museets torn. Det var några trappsteg upp, men när vi väl kom upp fick vi se en magisk utsikt över fina Gdansk.

Hur fint är det inte då staden är täckt av lite snö? På första bilden ser man historiska museets klocktorn och på andra bilden ser man Mariakyrkan.

 
Efter det var det äntligen dags för frukost! Jag tänker faktiskt tillägna ett helt inlägg åt just den här magiska, underbart fina frukosten så ni får vänta på följande inlägg om ni vill veta mer. Jag kan i alla fall säga att det var ett drömställe för alla bloggare! 

Sedan fortsatte vi vår dag med att promenera runt i kvarteren i gamla stan. Alla pastellfärgade hus var så otroligt fina! 

Man gick ganska stabbt genom staden, så redan då halva dagen hade gått kände vi oss färdiga med den delen av Gdansk. Då började vi gå längs ån istället. Där såg man ny arkitektur möta gammal arkitektur. Vi såg dessutom Gdansk-skylten och skyndade oss över till andra sidan för att ta några typiska turistbilder vid den.

 
En snäll fotograf gick förbi oss och hjälpte till att ta några bilder. Äntligen har jag och Cecilia en bra bild på oss tillsammans! 

Efter den lilla bildsessionen tog vi ännu några sista bilder vid ån innan vi gick tillbaka till vårt hotell. Det här var ju vår enda heldag i Gdansk så alla bilder skulle tas senast nu innan mörkret började falla på.

Hotellet vi bodde på heter Marina Club Hotel, precis vid gästhamnen och på ett väldigt, väldigt bra läge i staden. Vi bodde i en 40 kvadrats svit och orsaken till att vi bokade den var såklart för att det var så otroligt billigt. Under 60 euro per person för två nätter. Lyx med en så billig svit!

Ett par bilder från hotellrummet. Ett vardagsrum med kök, ett sovrum och ett stort, fräscht badrum bestod rummet av. Rekommenderar varmt om någon åker till Gdansk.

Efter att ha tagit det lugnt ett par minuter på hotellet gick vi för att fika igen. Egentligen var jag proppmätt efter den enorma frukosten, men jag tog en juice och cheesecake med kokossmak i alla fall. Det här caféet heter Umam Marina och ligger precis nedanför hotellet vi bodde på.

Efter det här gick vi till shoppingcentret Madison som ligger inne i Gdansk, men tyvärr fanns där inte så många bra affärer. Vi hittade några smågrejer men ganska fort gick vi därifrån och gick istället för att äta vår sista middag på ett Steakhouse. Jag har inga bilder därifrån tyvärr, men det var en bra sista måltid i Gdansk i alla fall. Följande morgon startade vi nämligen kl. 7 till flygfältet, så där tog vår lilla tvådagarsresa slut. 

Det kommer ännu ett inlägg om drömfrukosten vi åt om några dagar, men annars var det här vår resa i stora drag. En jättebra resa måste jag säga! Med tanke på att flygbiljetterna bara kostade tio euro per väg och dessutom flög oss direkt till och från Åbo, så kan jag inte tänka mig en bättre och mer prisvärd tvådagarsresa än just den här. Tack också till Cecilia som var ett toppenbra resesällskap! ♥