Gdansk, Polen – drömfrukosten
Jag har redan bloggat om min och Cecilias tvådagarsresa till Gdansk: dag 1 och dag 2. Här kommer nu ett helt inlägg tillägnat den goda frukosten vi åt under vår andra dag. Drömmigt och fint är nog passande ord att beskriva den här frukosten med.

Platsen vi gick till heter Piwna 47 och ligger precis framför Mariakyrkan. Det här är en väldigt populär fine dining restaurang, som vi efter att ha sett fina bilder hos andra bloggare valde att äta frukost på. 

Inne i restaurangen såg det ut så här. Vi båda drogs till den fina inredning som kändes både lyxig och modern. Det här “uterummet” med glastak fick mig att längta ännu mer efter att få fota frukosten, för ljuset var ju helt perfekt!

 
Frukosten rullades in bredvid bordet och O-M-G vad mycket godheter vi fick se. Här ser ni det mesta på bilden: mängder med bröd, smör, nutella, croissanter, honung, müsli, sallad, tomat, ost, prosciutto, äggröra, grönsaker, lax, frukter, kvarg… Och såklart kaffe eller te samt juice. 

Cecilia nöjd.

Jarina nöjd.

Den här frukosten höll oss mätta typ hela dagen. Ännu när vi skulle äta middag kände jag mig mätt. Om ni besöker Gdansk måste ni alltså gå till Piwna 47. Det vi tog heter “Breakfast for two” och kostade oss 25 euro tillsammans, ett helt normalt pris för frukost med andra ord. Bara att den här såklart kändes lite lyxigare och smakade godare än alla andra normala frukostar.