Det blir en annorlunda höst
Efter gymnasiet, 2013, sökte jag in till högskolor med ekonomi på Åbo Akademi som mitt första alternativ. Jag gick en prepkurs, förberedde mig väl och var ganska säker då inträdesprovet var skrivet. Nå, det slutade med att jag var 0,25 poäng ifrån att
komma in. Om det harmade? Ja. Då blev mitt andra alternativ, företagsekonomi vid Novia, det jag istället började studera. Jag hade alltid velat till ÅA, men bestämde mig ganska snabbt för att slutföra studierna vid Novia eftersom jag ändå fick så
många bra vänner och vår klass där hade en bra gemenskap.

Nu har jag kommit in till ÅA. Samma utbildning som jag sökte till för fem år sedan, men med mina företagsekonomistudier från Novia i bakfickan kan jag genast gå till magisterlinjen. Jag hade egentligen inte alls tänkt söka pånytt, men eftersom det
inte var något inträdesprov till magisterlinjen utan allt bara grundade sig på betyg och motivation så kändes det ganska enkelt att söka. Vad kunde man gå miste om liksom? Och jag kom ju in. Lite förvånad nog, men jag har en plan för hösten i alla
fall och det känns som en skön säkerhet. Dessutom ska Petra också börja studera på samma linje, plus många andra jag känner, så det blir såklart extra roligt. 

Så, den 28 augusti sätter jag mig på skolbänken igen. Det kommer bli en annorlunda höst, men samtidigt ser jag väldigt mycket framemot den. Jag har alltid tyckt om att studera och det kommer bli så skönt att få rutiner igen.