En ny kamera
Det senaste halvåret har jag inte använt kameran mycket, främst på grund av tidsbrist och även lite brist på inspiration skulle jag tro. Dessutom har jag känt att min kamera inte riktigt levt upp till mina förväntningar längre – eller snarare samhällets förväntningar. Jag köpte nämligen kameran för över sex år sedan och trots att den fortfarande fungerar felfritt kände jag ändå för att uppdatera till en nyare variant. Och här har vi den!

En lite liknande kamera som min förra, endast en siffra som skiljer dessa åt i namnet. Nu är jag alltså ägare av en Canon EOS 6d mark II! Jag har snart haft den i en månad och har därmed hunnit lära känna den ganska bra redan. Den största skillnaden är ju att den har wifi, vilket är en av orsakerna till att jag verkligen ville investera i en ny kamera och samtidigt det jag menade med samhällets förväntningar. Vilka apparater har inte wifi och enkel bildöverföring i dagens läge, liksom? 

Troligtvis har ni inte märkt så stor skillnad i bilderna här på bloggen, eftersom den i princip levererar samma bildkvalitet som förra kameran. Jag har i alla fall inte märkt någon desto större skillnad. Jag ser framemot att fota mer med den, för nu har det mest blivit ögonblicksbilder bara för att provfota. 

Nu har i alla fall min inspiration ökat lite igen, så förhoppningsvis ska det bli lite aktivare uppdatering här igen bara jag kommer igång med fotograferandet igen.