En underbar skärgårdshelg
Igen har en ny vecka börjat och vi lämnar en alldeles underbar sommarhelg bakom oss. De senaste dagarna har varit de bästa hittills den här sommaren. Jag har haft turen att vara ledig fredag, lördag och söndag, vilket gjorde att det kändes som ett självklart val att åka ut till skärgården till favoritstället.

Redan på torsdag kväll åkte jag till Rosala för att få tillbringa så mycket tid som möjligt där. Vädret har varit så varmt och fint – riktigt sommarväder! Det har visserligen blåst lite, åtminstone ena dagen, men alla andra dagar har det varit blå himmel och ett ganska lugnt hav. 

På fredag kom också Markus till Rosala och vi plockade ut kajakerna för att fara iväg på kvällspaddling lite senare. Jag har paddlat flera gånger, men just den där kvällspaddlingen var bland det bästa jag nånsin upplevt tror jag. Så vackert och så lugnt.

Solen hann nämligen gå ner medan vi paddlade och det skapades en fin, rosa himmel. Får jag bara spola tillbaka tiden och sätta mig i kajaken igen? Det finns nog inget mer avkopplande än att paddla ut en bit bland orörda öar, lyssna på lugnet och bara njuta. Om två veckor åker jag dit igen så då ska jag se till att paddla igen.

Och så en kort paddlingsstund för att få till en fin bild. 🤗

Vad har vi annat hunnit med? Jo, jag och Markus har sovit en natt i tält. Skärgården är ju det mest optimala stället att tälta på eftersom det inte är någon trafik eller andra ljud som stör. Dock ska vi komma ihåg att välja en skuggplats nästa gång, för det var inte så roligt att vakna klockan sju på morgonen av att det var trettio grader varmt inne i tältet… Men en god natts sömn blev det åtminstone! 

På lördag innan jag och Markus åkte iväg lunchade vi på Vikingacentret. De har fiskbord på lördagar och det smakade riktigt gott. Det är få gånger jag har varit i Vikingacentret och Vikingabyn, trots att det är Rosalas största sevärdhet och trots att jag ändå är i Rosala flera gånger per år. Man borde verkligen bli bättre på att besöka platser i sin närhet.

Och med denna sommarklädsel avslutade jag helgen. Om ni har möjlighet att besöka skärgården, gör det. Det finns få platser på denna jord som är så fina och unika som just den finska skärgården. Speciellt under sommaren. 

Kommentarer

0 Replies to “En underbar skärgårdshelg”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *