Lite från lägenheten
Nu har jag äntligen tagit några bilder från lägenheten som jag ska visa er. Det är långt ifrån färdigt ännu, speciellt när det gäller smådetaljer som mattor, lampor och andra inredningsprylar. Men helheten är i alla fall färdig och vi är väldigt nöjda med vårt nya hem här i Åbo.

Så här ser det ut när man kommer in i hallen. Genast till vänster har vi toaletten (som jag inte tagit bilder på ännu) och genast till höger finns en klädhängare. Går man framåt finns köket till vänster, sovrummet rakt fram och vardagsrummet till höger. Golvet är en svag beige färg, men bilderna är redigerade så att golvet ser lite mörkare ut här märker jag. 

Köket ser ut så här! Att gå från en lägenhet utan kök till en med kök är nog det bästa av allt. Det blir liksom ett extra rum trots att det här också är en tvåa så som förra lägenheten. Den här tvåan är dock 63 kvadrat, medan den förra bara var 49 – så där är också en stor skillnad.

I köket har vi i alla fall vårt matbord, en diskmaskin (♥) och en stor byrå. Byrån ser ni lite av på följande bild. På samma vägg som jag fotat ifrån finns kylskåpet och frysen samt ett stort skafferiskåp. 

Här är vår Malm-byrå som i den här lägenheten får vara i köket. Den passar superbra där och köket skulle nog kännas väldigt tomt utan den. 

Går man ut från köket ser man det här – en Kallax-hylla i hallen och en stor del av vardagsrummet.

Eftersom vårt vardagsrum är så stort så fungerar halva vardagsrummet som vårt “office” där vi har varsitt skrivbord och andra halvan ser ut så här. Jag ska ta en bild på hela vardagsrummet i helhet bara vi får vår skrivbordshörna helt färdig. Det här är i alla fall färgtemat vi kört med i vardagsrummet – en blandling av ljusa färger så som beige och vit tillsammans med lite mörkare färger av brunt och svart. 

Ja, och så lite nyanser av gammelrosa också för att det är så fint. Jag ska ännu ta bilder på toaletten, sovrummet och såklart balkongen! Undrar ni något, varifrån något är köpt eller liknande så är det bara att fråga. Mycket har vi tagit med från gamla lägenheten, men en del är också köpt och en del är gjort som DIY-projekt. En blandning av både nytt, gammalt, ärvt och fått kan man säga. Vad tycker ni så här långt?