Några härliga vårdagar
Man vill verkligen bara sitta ute nu den lilla lediga tiden man har om dagarna. Vårvärmen tog oss verkligen med storm för några dagar sedan. Här är lite vad jag har gjort den senaste veckan.

Veckosluten i maj. Jag jobbar ännu på dagiset hela maj, men också i Hangö på veckosluten, så jag åker dit så gott som varje vecka för ett par dagar jobb. Så här såg det ut nu i helgen – somrigt och soligt där också, dock aningen kallare eftersom havet fortfarande kyler ner staden ganska mycket.

Alla dagar. Jag inreder och försöker få vår nya lägenhet att se ut som ett hem. Nu senast la jag fram vår matta i vardagsrummet. Ser den inte fin ut? Jag väntar såklart fortfarande på soffan, men jag börjar snart ge upp hoppet om att den nånsin kommer komma…

Måndag 7 maj. Jag och Cecilia gick ut genast efter att jag kom hem från jobbet. Första grönskan hade kommit och det var så där härligt sommarvarmt. Vårdberget är verkligen en så lugn och fin plats nu. 

Vi gick till åstranden för att köpa årets första glass. Pätkis och mint-choklad var en super blanding! Sen satt vi vid ån någon timme tills solen började försvinna bakom husen.

Igår, tisdag 8 maj. Jag klädde på mig mina nya vårkläder och köpte med mig lite godsaker. Jag och Cecilia mötte uppe Ida och Petra för en kvällspicknick vid ån, igen en gång. Det var så mysigt. Och varmt, såklart. 

Vi fick också se årets första blommor slå ut på träden. Ibland ångrar jag att jag inte alltid orkar släpa med mig kameran, men i det här fallet blev jag riktigt nöjd med hur bra min telefon lyckades ta bilder. Ibland är jag mindre nöjd med kvaliteten, men oftast tar den riktigt bra bilder som tur. 

Nu ska jag njuta av två dagar ledigt innan jag åker till Hangö för helgjobb. Jag tänker börja min ledighet med en promenad till ån och förhoppingsvis ett besök till någon restaurang eller uteservering. Man kan ju inget annat än njuta av det här vädret.