En bild om dagen hela veckan
Hejsan söndag. Låt oss ta en tillbakablick på vad som har hänt i veckan. Jag tänkte försöka göra något lite annorlunda, så nu har jag under hela veckan tagit en bild om dagen som jag tycker representerar den dagen bra. Dock var det kanske inte den mest optimala veckan att göra det på, eftersom jag har varit sjuk i princip hela veckan. Men som tur så har jag hunnit med en del ändå. Låt oss ta en titt.

Måndag. Jag var sjuk och beslöt mig för att inte gå på föreläsningarna i skolan. Skulle bara ha stört alla andra med mina hostattacker. Istället gick jag ner till vårt förråd och plockade fram det mest värdefulla jag anser att jag har just nu – lådan fylld med julsaker. Jag satt upp ljusslingan på balkongräcket och hittade dessutom en till ljusslinga som jag helt glömt att jag hade. Den satt jag i mina ljungar. Sen hann jag lägga upp julstjärnan i köksfönstret också. More is more, när det gäller jul hehe. 

Tisdag. Jag kände mig faktiskt friskare redan nu och gick på en föreläsning i skolan. Sedan gick jag och Cecilia in till stan för att kolla på rekvisita till Glöggrundan. Ja, nånting juligt måste man ju införskaffa sig till den. Nå, höjdpunkten för dagen var i alla fall när Petra och Cecilia på kvällen kom över för att baka jultårtor och dricka glögg. Det var så mysigt när vi satt oss ner runt bordet och bakade tillsammans alla tre. Vi gjorde dessutom den där nya varienten som föreställer snöflingor. 

 

Onsdag. Jag var på studiebesök i en kurs jag går och efter det hade jag en föreläsning ända till sju på kvällen. Efteråt blev vi bjudna på VIP-kväll till Synsam där Hannele jobbar, så vi gick dit ett gäng tjejer. Det bjöds på skumppa, choklad och ostar samtidigt som vi kollade på en massa fina glasögon. Jag har ju precis köpt många nya par, men till våren ska jag nog köpa nya solglasögon. Det fanns också en makeup-artist på plats så Petra fick tips om bra sminkningar tillsammans med glasögon. 🤓

Torsdag. Jag hade nog inte blivit frisk fastän jag trodde det men som tur hade jag en helt ledig dag. Jag körde en runda till Raisio för att köpa trävax, julbelysning till Glöggrundan (hehe), lite nya kuddfodral och bordsben. Väl förberedd inför helgen då skrivbordsfix stod på schemat hemhemma i Hangö.

Fredag. En kort skoldag och mycket skolarbete resten av dagen för att inte behöva bli med allt till helgen. Veckan överlag var ju väldigt tung i och med att jag var sjuk hela veckan och därför beskriver nog dagens bild veckan på ett bra sätt. Slut. Slarvigt uppsatt hår. Utmattad. Uthostad. Bye bye sjukveckan, låt mig ha en frisk helg tack.

Lördag. Jag vaknade upp i Hangö och där väntade ett lugnt veckoslut. Jag hade en riktig telefon-detox i och med att jag lyckades glömma laddaren hemma i Åbo, men det var så skönt! Jag letade upp alla gamla skolfoton och hitta bland annat klassfotot från första klass. Är jag mig lik? 😂 Det roliga är ju att jag och Markus har gått på samma klass hela vår skolgång, till och med alltid samma parallellklass, så på alla mina klassfoton finns också han. Lite roligt haha. 

Söndag. Idag gick jag och mamma till stranden med hundarna och efter det var det nästan dags att åka tillbaka till Åbo igen. Nu är jag alltså hemma igen, har kollat upp skolgrejer för veckan och är fortfarande inte frisk. Jag trodde ju jag skulle bli frisk under helgen, men icke. Har nog någon form av bronkit eller kikhosta som som gör att jag hostar ända tills jag inte får luft längre. Härligt, härligt. Nå, nu får vi hoppas att nästa vecka blir en friskare vecka. 

Vad tycker ni om den här typen av veckosammanfattning? 
Det har varit roligt att göra, men samtidigt ganska svårt eftersom man måste komma ihåg att ta en bild varje dag. Men trots det har jag ju lyckats få till sju bilder, en för varje dag den här veckan. 🤗