Söndagsbrunch på M Kitchen & Café
Idag vaknade jag upp tidigt för att hinna bli hungrig nog för söndagsbrunchen kl. 11. Jag har tendens att aldrig vara hungrig genast jag vaknar, utan blir den kommer först några timmar senare. Jag, Petra och Emilia hade nämligen bokat bord för brunch på M Kitchen & Café och idag var första gången jag gick på en brunch i Åbo. Inga förväntningar alls, med andra ord.

Vi började med det saltiga, som bestod av en massa sallader, äggröra och varm mat. Jag trodde det skulle finnas mer frukostliknande grejer som bröd och pålägg, men här fanns det mer varma rätter. 

Utbudet var stort och disken gick runt hela vägen och fortsatte med en massa goda efterrätter på andra sidan. Jag gillade speciellt mycket salladen med rödbeta och fetaost + bröden såklart. Bröd är livet.

Det fina sällskapet. Jag har dock ett litet problem och det är att ljuset alltid speglas i mina glasögon, så det ser ut som om jag har lysande ögon. 🙉 Sååå bra när man försöker ta en fin bild…

Vi satt precis bredvid efterrättsbordet, dvs den bästa platsen. Jag har tidigare varit på kaffe till det här stället och deras kakor är alltid så sjukt goda, så jag tog för givet att vi inte skulle bli besvikna nu heller. Det fanns bland annat chokladkaka, lakritskaka, äppelpaj, bärmousse, maränger, ostar och frukter. Min favorit blev definitivt lakritskakan, som smakar precis som lakritsglassen man kan köpa i glasskiosken = bäst. 

Eftersom jag inte har erfarenhet av andra bruncher i Åbo är det svårt att jämföra, men det här var definitivt värt 19,90€. Petra tyckte också att det var den bästa brunchen hon gått på, så jag tror att det kan vara en av Åbos bästa och mest prisvärda bruncher. De har dukningar två gånger om dagen och man kan även köpa skumppa till för en femma om man så känner. Så bra start på den här söndagen! 🤗

Någon annan som gått på brunch i Åbo och kan rekommendera någon av de andra platserna?