Grönt är skönt
Det känns som att jag byter stil ganska ofta när det gäller inredning. Eller rättare sagt: det kommer så mycket ny inredning hela tiden som är fin, så jag vill hela tiden köpa en massa nytt. Nu kan jag ju inte köpa allt bokstavligen, så jag har börjat med lite i taget. Först ut är min kärlek för allt grönt. 💚

Jag tänker mig att grönt passar bra tillsammans med vår beigefärgade soffa och ett annars ganska ljust vardagsrum, så därför har jag köpt en så här fin grön kruka! Jag går förbi en liten blombutik nästan varje dag och saktar alltid in för att se på allt fint de har. Efter att i ett par veckors tid sett på den här krukan genom fönstret gick jag slutligen in och köpte den. Den var dyr, men jag stöder gärna små lokala företagare nu som då.

Efter att krukan nu stått tom i nästan en vecka åkte vi idag iväg till Plantagen för att köpa en passande växt. Det blev en vanlig grönväxt med vita blommor, som jag hoppas är någorlunda lätt att ta hand om. Fredskalla heter den också tydligen. Jag tycker den passar jättebra i krukan. 😊

Grönt har jag också infört i vardagsrummet i form av gröna sammetsgardiner. De är också relativt nya, köpta från Jotex i början av hösten. Vi hade bruna tidigare, men det blev lite tråkigt och dessutom hade vi redan haft dem i flera, flera år. Det enda negativa med sammet är att damm och smuts fastnar väldigt lätt, men hittills har jag älskat dem. I och med att de är så tjocka så fungerar de också bra som mörkläggningsgardiner då solen skiner, så det är ett plus. 

Och så några gamla dynor i soffan för att balansera ut färgerna lite grann. Jag skulle ännu vilja ha en grön filt, men sedan tror jag det börjar räcka med det gröna. Hur många gånger har jag inte nämnt ordet grönt nu månne? Lite färg gör verkligen så stor skillnad. Jag har också insett att mörka toner är mycket mysigare för trivseln, dessutom. 🤗