Tankar kring att slösa pengar på fika
Ännu en vecka har gått. Jag avslutade skolveckan med en fredagskaffe tillsammans med Ida och samtidigt blev det en bra början på ett fint veckoslut. Jag förstår att många säkert tycker att jag spenderar allt för mycket tid och pengar på att dricka kaffe ute. Jag själv ser det snarare inte som att jag spenderar pengar på något för jag får ändå något bra i utbyte för det jag lägger pengar på, dvs tid med kompisar. 

Jag har faktiskt börjat inse hur viktigt det är att ta vara på den tid man får med sina kompisar. Inte bara för att alla har olika scheman och det är svårt att pricka in en träff, utan också för att jag vet att vissa snart inte kommer bo i Åbo längre och då kommer det ju att bli ännu svårare att träffas. Ida är en av dem som snart flyttar och jag är såklart glad för hennes skull, men samtidigt är det ju ledsamt att inte kunna träffa henne när som helst längre.

Jag hoppas såklart att alla vi som hängt tillsammans under Åbo-tiden kommer bo i samma stad en vacker dag igen, men jag tror faktiskt inte att det nånsin kommer bli så igen. Det låter dramatiskt att säga det, för det känns verkligen konstigt att allt kan förändras så fort. Att personer som man vissa perioder träffat dagligen plötsligt är flera hundra kilometer bort och knappt träffar en gång per år. Sarah är i Spanien, Emilia är i Helsingfors och Ida är snart långt bort hon med. Därför uppskattar jag verkligen varje minut jag nu har möjlighet att träffa någon, kosta vad det kosta vill så länge det ändå är fråga om så här små summor. Alltid behöver det ju inte kosta heller, utan lika bra kan man träffas hemma hos någon men poängen var att jag inte ser det som ett onödigt slösande om vi nångång tar en kaffe ute. 

Är det någon som håller med mig eller är det viktigare att spara de där slantarna till något annat? Jag har såklart inte möjligheten att göra det här varje dag, men en gång i veckan eller en gång varannan vecka ser jag inte som ett problem.

Nästa vecka tror jag bestämt att jag ska fira med en kaffe för att jag har klarat första perioden i skolan. Det är nämligen bara en vecka kvar av mina första kurser i ÅA och det har verkligen varit annorlunda och nytt, vilket gör att det har varit ganska tunga dagar med mycket uppgifter den senaste veckan. Så ja, då får man väl fira lite med gott samvete. 🤗