Vad jag vill jobba med i framtiden
Nu på hösten fortsatte jag studera efter nästan två års uppehåll med studierna. Jag blev antagen till magisterlinjen i ekonomi på Åbo Akademi, vilket främst känns som ett lättnad. En lättnad för att jag nu får två år extra tid att fundera vad jag faktiskt vill jobba med en vacker dag. Att fortfarande inte vara säker på vad man vill göra eller vad man vill jobba med är inte så roligt, men eftersom jag nu ändå studerar ekonomi och har gjort det under hela min högskoletid så är det väl ändå ganska logiskt att det är något jag dras till. 

Åtminstone vet jag att jag inte kommer jobba som modell, eftersom jag är så awkward att jag måste titta bort på varenda bild. 🙂

Jag har dock kommit fram till att jag har två sidor jag dras till inom ekonomi och företagsverksamhet. Den ena sidan är den mer praktiska sidan där jag får vara kreativ och utrrycka mig visuellt i form av att utveckla marknadsföringsstrategier, innehållsskapande, digitala kanaler, sociala medier och visuella helheter. Typ en marketing content creator eller liknande. Den andra sidan är min mer administrativa sida där jag ser mig sitta i ett kontor med pappersarbete, sköta om skattebeslut, hjälpa med bankärenden eller vara sekreterare för någon. Som ni ser har jag inte riktigt koll ännu. 

I och för sig är det väl bra med flera planer så det finns fler möjligheter då man söker jobb. Men, jag har ju inte testat på något av dessa yrken i det riktiga arbetslivet så det skulle vara intressant att se om jag verkligen tycker om alla dessa yrken efter att ha testat. Möjligheten att få prova på alla dessa yrkesroller kommer knappast, men förhoppningsvis får jag åtminstone erfarenhet inom något av dessa i framtiden. Ifall någon vill erbjuda mig något tar jag tacksamt emot, hehe. 

Vilket yrke tror ni passar mig bäst? Eller finns det något yrke som jag nu inte nämnt som ni tycker jag borde fundera på? 😄 Intressant att se hurdan bild ni som inte känner mig så bra personligen har av mig.