Sommaren blev till höst
Första höstmånaden är snart slut och det är dags att titta tillbaka på vad den senaste månaden har fört med sig. Det har inte bara varit en händelserik månad för att jag har hunnit göra så mycket, utan också för att vädret plötsligt förändrades från ett varmt sommarväder till ett blåsigt och regnigt höstväder.

1 september. Jag var och tittade på sommarens sista solnedgång på Hangös bästa solnedgångsplats. Det var ett fint sista minne från sommaren i Hangö. 

5 september. Jag och Petra köpte med oss sushi när vi gick för att hänga en eftermiddag på Cecilias balkong. Förut har jag verkligen hatat sushi, men med rädd mängd soja och wasabi blir det supergott. Och så ska det helst vara vegetariska sushin, eftersom jag inte äter rå fisk.

7 september. En till dag på Cecilias balkong. Det var en fredag så vi blandade såklart ihop varsin drink. Lite senare kom även Petra och Ida. Dagen blev snabbt till kväll och vi satt ganska länge där på balkongen och pratade om livet och relationer, sånt som vi alltid pratar om. En av de finare höstkvällarna att minnas, definitivt. 

10 september. Skolan har börjat för min del och en av dagarna satt jag tillsammans med Petra och Hannele i stadsbibban för att jobba med skolarbete. Det är dock lite svårt att jobba när både vädret och utsikten till innergården är så fina. Men det gick bra ändå och studierna löper på! 

12 september. När man är studerande måste man givetvis gå på fester mitt i veckan. Vår föreläsning slutade kl 19 den här kvällen men snabbt efter det gick jag hem till mig med Petra, Hannele och Anni. (Vi går alla i samma klass) Senare kom även Ida och Cecilia och efter det vankades det utgång! 

16 september. Det var Åbo-dagen och fyrverkerierna smällde i luften som vanligt vid nio på kvällen. Det är ett måste att se de varje år. Det känns som ett avslut på sommaren och som en början av något nytt när man ser de. Dock minns jag fortfarande första året jag bodde i Åbo tillsammans med Laura, när vi inte hade en aning om vad det var för dag. Vi trodde att ryssarna anföll när fyrverkerierna började smälla. Panik! Efter det har jag alltid haft stenkoll på när Åbo-dagarna är. 

20 september. Jag fixade håret! Hundratals slingor och många centimetrar bort resulterade i det här. Jag har varit så trött på att mitt hår “bara hänger” när det är så spikrakt, så jag fixade dessutom en liten pannlugg på sidorna, en såndär gardinlugg typ.  Det är sååå mycket enklare att få det fint nu och fastän det är platt känns det ändå som att luggen balanserar upp det tråkiga. Nöjd!

Det var allt som min telefon hade att bjuda på i bildväg. Jag har under den här veckan släpat med mig kameran en del så det kommer fler inlägg inom kort. Ha nu en bra höst allihopa! 🤗