En dag i Bratislava, Slovakien
Under vår resa till Österrike bestämde vi oss för att en av dagarna ta bussen till Slovakiens huvudstad Bratislava. Från Wien till Bratislava tar det bara en timme med buss och de går väldigt ofta, så det var väldigt enkelt att åka dit.

De hade såklart lovat regn och snö hela dagen, vilket kanske inte var det mest optimala vädret då man vill utforska en stad, men det gick bra ändå. 

Bussen stannade precis vid gamla stan, så genast vi började gå fick vi se en massa fina byggnader. Här såg vi först natonalteatern bakom julgranen och sedan fortsatte vi gå gata efter gata för att inte missa något. 

Det gick väldigt fort att gå igenom största delen av staden och hade vädret varit bättre hade vi kanske gått i ett lugnare tempo, men nu ville vi inte bli allt för kalla så vi gick ganska fort.

Vi gick upp till Bratislavas slott, som ligger uppe på en liten kulle bredvid gamla stan. Härifrån brukar man få en ganska fin utsikt, men eftersom det snöade så mycket fick vi inte en så jättebra utsikt. Det stora, vita slottet var i alla fall fint med den snötäckta marken runtomkring.

Här är alltså utsikten, som tyvärr inte sträckte sig så långt. Vid bron ser man också det s.k. UFO-utsiktstornet som man kan åka upp till, vilket vi inte gjorde på grund av vädret. Man skulle ändå inte ha sett något. Efter det här började vår tid i staden faktiskt ta slut, så vi gick tillbaka till busstationen och väntade på bussen som skulle ta oss tillbaka till Wien. Överlag var det ändå en lyckad stadsresa, trots tråkigt väder. 🤗

Lunchtips
Jag tog inga bilder från vårt lunchställe, men vi åt i alla fall på ett ställe som hette RE:FRESH, där de hade sjukt goda vegetariska hamburgare med robi. Det är tydligen ett veteprotein som är vanligt just i de här mellaneuropeiska länderna. Jättegott och billigt, så det stället kan jag rekommendera om ni besöker staden!

Tid som behövs
Vi var i Bratislava i 4h, vilket räckte bra för att gå genom gamla stan och upp till slottet. Staden är inte så stor, men det kanske är trevligare att gå en längre tid under våren och sommaren då man inte blir blöt som en dränkt katt. Det finns såklart mycket fler sevärdheter också och vare sig man stannar här en längre tid eller bara några timmar tror jag man får se mycket fint. 

Har någon av er varit i Bratislava eller Slovakien? 😊
Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “En dag i Bratislava, Slovakien”

    • déa
    • 25 januari 2019,  14:06
    • Svara
    • bor i budapest just nu så åkte nyligen över till en småstad i slovakien men måste absolut åka till bratislava nån gång också! ser hemskt vackert ut 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *