För tio år sedan
Jag har sett att många har gjort en tio års challenge där de tittar tillbaka på hur livet såg ut 2009. Jag har märkt att jag har väldigt dåligt minne och kan knappt komma ihåg vad jag gjorde förra året, så att försöka minnas vad som händes för tio år sedan är lite utmanande. Men en del saker minns jag i alla fall. Vi kan ju börja med att ta en titt på hur jag såg ut.

Då och nu.

Skolan
Till vänster är klassfotot från nian. Jag började sista året på högstadiet under hösten 2009 och konstigt nog har jag väldigt få minnesbilder från just högstadiet. Jag minns inte att det skulle ha varit en särskilt jobbig tid, men det var väl den åldern man kanske inte var nöjd med sig själv, osäker på allt och kände att man började växa upp.

Jag minns att jag under den här tiden kände mig så stor. Jag gjorde min ena PRAO i lågstadiet jag tidigare gått på och kände mig så vuxen. Nu efteråt känns det lite löjligt att jag tänkte så, för jag var ju bara några år äldre, haha. Kanske det låg ett bra självförtroende där i botten nånstans. Jag gjorde min andra PRAO i Ekenäs simhall och jag tyckte det var pinsamt då jag var tvungen att vara med på vattenjumppa för gamlingar. Så löjlig jag var. På tal om Ekenäs, så kommer jag ihåg att det var så coolt att ta tåget från Hangö till Ekenäs, fråga inte varför. 😂 Ibland åkte vi liksom dit bara för att äta på en kinesisk restaurang som låg på torget och sedan åkte vi genast hem igen. Finns den månne kvar ännu? 

Konfirmation
Under sommaren 2009 blev jag konfirmerad. Jag åkte på skribaläger till Nagu i en vecka och de var såklart roligt. Jag såg det mest som en tid att hänga med alla kompisar och göra en massa crazy tillsammans.

Sommarjobb och fritidsintressen
2009 var jag alltså femton år, jag sommarjobbade i en glasskiosk, åkte omkring med min scooter och tränade mycket friidrott. Som mest blev det åtta träningar i veckan, så det var en stor uppoffring för resten av fritiden att satsa på det så mycket som jag gjorde. Jag minns 2009 som mitt bästa tävlingsår. Det var året jag gjorde flest rekord och året jag var i bästa form nånsin. Förutom friidrott spelade jag också gitarr och gick på musikskola två gånger i veckan. Ibland undrar jag hur jag kunde hinna med allt det här, men min tidsplanering var säkert bättre då än nu. 😇

Jag lyssnade och tittade på…
Jag tittade faktiskt in på min gamla blogg från 2009 och inser att det här var året då jag laddade ner musik till min MP3-spelare. Lady Gaga var tydligen en stor favorit på den här tiden. Jag hade köpt världens minsta MP3a som jag kunde ha då jag tränade och det var så coolt för ingen annan hade en så liten. 🙉 Tänk hur snabbt det har ändrat från MP3-världen?! Jag tittade på tv-serier som Gossip Girl, Grey’s Anatomy, Friends och totalälskade Andra Avenyn! 

Framtidsvision
Min högsta dröm den här tiden var att bli kock. Jag älskade hussa i skolan och bakade något ungefär varje dag jag kom hem från skolan. Var det inte kladdkakor varannan dag så var det åtminstone cupcakes en gång i veckan. Jag hade till och med planerat att jag efter högstadiet skulle flytta till Åland, eftersom jag hade hört att det finns en bra kockskola där. Nå, så blev det ju inte riktigt, men det var nog en stor dröm just då kommer jag ihåg.

Ganska mycket kommer jag ihåg från den här tiden trots allt. Mycket tack vare att jag faktiskt har sparat alla inlägg på en gammal blogg. Å ena sidan känns det som att allt det här har hänt ganska nyligen med tanke på hur bra jag nu faktiskt börjar minnas allting, å andra sidan känns det verkligen som tio år sedan. Det har ju hänt så mycket efter det här. 😅

Kommentarer

0 Replies to “För tio år sedan”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *