Karibien-kryssning till Bahamas
Efter fyra dagar i Fort Lauderdale och på Miami Beach var det dags för följande äventyr, som för vår del var en Karibien-kryssning. Att åka ett riktigt kryssningsfartyg känns som något man måste göra en gång i sitt liv. Vår kryssning var fyra dagar lång och den åkte rutten Miami-Cococay-Nassau-Miami, dvs vi åkte till två olika platser på Bahamas. Bilder kommer här!

Båten åkte från Miami och vi gick ombord på båten några timmar före avgång för att hinna gå upp på högsta däcket och se Miami därifrån. Här fick vi utsikt över vägen som går mellan Miami och Miami Beach. Visst ser det ganska typiskt “karibiskt” ut redan här?

Vi åkte med Royan Carribeans båt Mariner of the Seas. (Fun fact: Båten är byggd här i Åbo.)  Båten hade fjorton våningar och där fanns en hel del att göra. Maten var inkluderad så man fick tre bufféer varje dag (eller à la carte till middag om man ville) och dessutom gratis pizza, hot dogs och glass när som helst på dygnet.  

På båten kunde man simma i någon av alla pooler, åka rutschbana, spela minigolf, klättra på klättervägg, springa på den 300m långa springbanan, sola på någon av de hundratals stolarna, surfa på en simulator, gå på bio, se på ice-show, gå på konstutställning, shoppa på “promenaden”, gå på escape room, spela på maskiner, gå på café, gå på bar… Det tar inte slut. Det var som ett helt samhälle.

Dag nummer två var vi redan framme på Cococay när vi vaknade. Vi åt i lugn och ro frukostbuffé innan vi gick i land på ön. Vi var faktiskt bland de första som bokstavligen fick GÅ i land, eftersom den nybyggda piren precis hade öppnat. Tidigare har man varit tvungen att åka en båt från båten.

Cococay är en privat ö som ägs av Royal Caribbean, så ingen annan förutom vi som var på båten befann oss på ön. Jag trodde ön skulle vara mycket mindre och att den därför skulle bli överfull av alla tusentals båtgäster, men alla rymdes hur bra som helst.

Vi gick en ganska lång bit på ön för att inte stanna på de första stränderna. Vi räknade liksom med att de flesta skulle bli där, så därför gick vi till andra sidan där det definitivt var lugnare. Vattnet var så klart som det bara kan bli, hajar (ofarliga sådana) simmade vid fötterna på en och vädret var helt underbart. Helt ärligt är det här nog en av de finaste platserna jag nånsin besökt. 

På ön dukades det upp megastora lunchbufféer och som vanligt fick man hämta dricka och snacks när som helst. Inget kostade nånsin nånting. På eftermiddagen gick vi tillbaka till båten och där väntade mat senare på kvällen igen. Vi åt à la carte varje kväll och hade samma bord och samma servitörer varje kväll. Även här fick man äta precis hur mycket man ville, men man orkade knappt med tre rätter. Servicen var den bästa nånsin och maten var god den med. Inte Finland-standard på à la carte, men det smakade gott ändå. 

Dag nummer tre vaknade vi upp i Nassau, som är Bahamas huvudstad. Jag hade inte desto större förväntningar på staden, eftersom jag inte hört så mycket gott om den. Det var nog bra så.

Visserligen var staden fin med alla pastellfärgade hus och vacker växtlighet, men tyvärr var det bara kring hamnområdet det såg ut så. Gick man lite längre bort, vilket man nog ska vara försiktig med, ändrades staden ganska snabbt. Vi vågade gå upp på ett berg, men inte längre än det då det inte rekommenderades. 

Vi gick bara några timmar i Nassau innan vi bestämde oss för att gå tillbaka till båten. Vi hade nämligen inte hunnit se så mycket att båtens utbud ännu då hela föregående dag tillbringades på Cococay, så att undersöka båten och utnyttja aktiviteterna där kändes som en bra tidpunkt. Visst var Nassau fint, men det behövs nog bara ett par timmar för att se det som är finast. 

På kvällen la vi ut från hamnen och påbörjade vår väg tillbaka till Miami. Man kanske kan tycka att en Karibien-kryssning är dyrt, men allting är relativt. Med tanke på att all underhållning och all mat var gratis, så kändes det nästan som en vinst snarare än en förlust att åka den här kryssningen. För att inte tala om upplevelsen – då var nog den här kryssning värd sitt pris alla dagar i veckan. Jag vill definitivt åka på fler!

Betyg för Cococay: 5 av 5
Betyg för Nassau: 2 av 5
Betyg för hela kryssningen: 5 av 5
Jag gillade verkligen allt med den här kryssning trots att Nassau inte var en favoritplats. Men jag tror ändå att det är viktigt att man också får se verkligheten; att allt i Karibien inte är sådär drömmigt och magiskt som man skulle kunna tro. Om ni har möjlighet att åka på en kryssning, gör det. Det är det värt! 

Kommentarer

0 Replies to “Karibien-kryssning till Bahamas”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *