USA: Fort Lauderdale & Miami Beach
Nu har det faktiskt gått en månad sedan vi kom hem från vår långa resa till USA och Karibien. Med handen på hjärtat är idag dagen jag för första gången har sett på alla bilder jag tog. Det tar en tid att smälta en resa innan man orkar börja gå igenom allt material, men nu är det dags för de första bilderna, tycker jag. Här kommer bilder från de fyra första dagarna då vi var två dagar i Fort Lauderdale och två dagar på Miami Beach. 😊

Vi flög till Fort Lauderdale och stannade därmed där de två första dagarna. Den första dagen regnade det, men det var vår enda regniga dag på hela resan så det gjorde inget. Den dagen gick vi mest bara runt i en stor shopping mall, fixade internet till våra telefoner och åt på IHOP. Som jag hade saknat det! Dagen efter var det strålande sol igen och vi kunde gå till stranden som vårt hotell låg precis vid.

Vi bodde på ett jättemysigt hotell (Coconut Bay Resort) med fint poolområde. Dessutom blev vi uppgraderade så vi bodde i en stor lägenhet istället för ett litet rum – lyxigt! Här skulle vi nästan ha kunnat stanna några dagar till tycker jag, eftersom vi inte hann se så mycket av själva Fort Lauderdale förutom stranden.

Värt att nämna är att vi alltså inte hade någon bil här ännu, så vi förlitade oss på Uber, vilket gick superbra! Vi åkte nämligen iväg på en kryssning några dagar senare och därför bestämde vi oss för att hyra bil först efter den. Då hade Markus också hunnit fylla 25, vilket är kravet för att hyra bil i USA, eftersom vi båda ville köra. 

Efter två dagar i Fort Lauderdale gick vi ett par kilometer längs stranden tills vi kom fram till Las Olas Beach. Här solade vi en stund, åt extremt stora matportioner på Hooters och tog sedan en Uber till Miami Beach där vårt nästa hotell låg. Man skulle kunna tro att Fort Lauderdale och Miami Beach ligger nära varandra, men nej nej, vi satt nog närmare 1,5h i den där Ubern. 

Väl framme på Miami Beach tog vi en promenad ner till South Beach, som är det “finare området” på Miami Beach. Här gick vi genom välkända Lummus Park och såg alla färgglada hus längs Ocean Drive, precis sådär som de ser ut i alla filmer som är filmade här. 

Dagen efter köpte vi biljetter till en turistbuss som tog oss till Miami. Vi hade ändå inte planerat att åka in till Miami, så en busstur förbi alla de finaste platserna passade oss bra.

Här stannade vi på en bro påväg ut från Miami Beach. Just den här utsikten är tydligen en vanlig syn i många välkända filmer.

Downtown Miami bestod inte av så mycket mer än skyskrapor och en massa trafik, tyvärr. Vi fortsatte sedan till Little Havana som är ett kubanskt distrikt i Miami och där stannade vi faktiskt några timmar före vi hoppade på bussen tillbaka igen. 

Den sista morgonen på Miami Beach bestämde vi oss för att vakna tidigt för att hinna se soluppgången. Eftersom vi även här bodde precis vid stranden var det väldigt behändigt. Det är så härligt att se en stad vakna upp och att få se så fina färger en soluppgång för med sig. Det var verkligen ett bra avslut på vår Miami Beach vistelse. ❤️

Betyg för Fort Lauderdale & Miami Beach: 3 av 5
Det var definitivt fina platser – bra stränder, städigt och rent! Men, det kändes inte alls amerikanskt utan väldigt internationellt och tyvärr ganska osäkert kvällstid. Dessutom var det sjukt dyrt, speciellt på Miami Beach. Vill man spendera pengar, då är det här nog ett bra ställe. Men jag vill verkligen rekommendera stället för en par dagars vistelse, för det är det nog värt! 

Kommentarer

0 Replies to “USA: Fort Lauderdale & Miami Beach”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *