USA: Florida roadtrip
Nu kommer äntligen sista delen från USA-resan vi tidigare gjorde. Efter några dagar i Miami, en Bahamas-kryssning och en natt i The Keys var det dags att åka runt Florida. Vi åkte upp längs med västkusten och sedan förbi Orlando ut till östkusten.

Vi började med att köra genom Everglades och stannade halvvägs in i nationalparken för att se på alligatorer. I Florida finns det alligatorer på flera andra ställen också och vi såg på flera ställen alligatorer liggande i diken längs vägen. 

När vi nådde västkusten stannade vi genast på stranden på Marco Island. Vi parkerade vid Tigertail Beach och promenderade därifrån till den här breda, vita sandstranden. Så härligt att äntligen vara på en strand igen! Vi övernattade sedan en natt i Fort Myers.

Dagen efter körde vi lite norrut till Myakka River State Park. De flesta stora nationalparker kör man igenom med bilen (because America) så det vi gjorde vi också. Vi stannade en gång för att gå en naturstig och gå över en bro som var fast mellan träden.

Sedan forsatte vi köra mot kusten till Siesta Key och stranden Siesta Key Beach. Den här stranden blev min favorit, även om de flesta på västkusten såg ganska identiska ut. Den var lika vit som alla andra, men betydligt mycket större och längre än flera.

Nästa dag åkte vi till St Pete Beach och stannade där i ett par dagar. Markus har varit här tidigare och ville därför stanna här lite längre. Ett par dagar senare, efter att ha kört en hel del och stannat på några mindre platser, kom vi fram till Orlando. Här hör det ju till att antingen besöka Disney World eller Universal Studios och eftersom vi båda besökt ett annat Disney World tidigare bestämde vi oss för att besöka Universal Studios den här gången. Vi gick såklart här hela dagen, åkte olika berg- och dalbanor (bland annat den hemskaste jag nånsin åkt) och besökte alla husen. 

Efter ett par dagar i Orlando åkte vi österut och kom till Floridas östkust. Vårt första stopp här var Kennedy Space Center där vi åkte förbi NASA Vehicle Assemble Building. Byggnaden var helt sjukt stor, men det var svårt att föreställa sig det före vi fick höra att endast flaggan på byggnaden är 64m hög. Man fick alltså inte köra själv här utan vi åkte en buss som tog oss till Visitor Center. Det var faktiskt intressant, fast jag annars inte är så intresserad av rymdgrejer. 😅

De sista dagarna innan vi åkte hem tillbringade vi i Fort Pierce och Deerfield Beach. De här platserna gillade vi verkligen så det var lite synd att vi inte hade mer tid att utforska dem. 

Avslutningsvis en karta över hur vi körde. Vi tog alltså bilen från Miami och lämnade tillbaka den på Fort Lauderdales flygplats ett par timmar innan vårt flyg gick. Så behändigt att kunna göra på det viset! Jag räknade precis att vi totalt hade åtta övernattningar på den här rutten. Vissa besök blev väldigt förhastade, men samtidigt orkar man kanske inte köra runt så mycket längre tid än det här. Vi hann trots allt se det vi ville se och det är huvudsaken. Och vi kommer nog åka tillbaka hit igen en dag i framtiden. 😊
Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “USA: Florida roadtrip”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *