Den vackra hösten
Hösten har konstigt nog gått både fort och långsamt. Fort i den bemärkelsen att det nu plötsligt är de sista dagarna av oktober, men långsamt om man tänker på hur länge vi ändå fick njuta av alla vackra, granna färger. Hösten är i och för sig inte slut ännu, men nu känns det snarare som en övergångsperiod till vinter än höst, i och med att landskapet blivit ganska gråskaligt. 

Jag har minskat mitt fotograferande rejält om man jämför med hur mycket bilder jag tog för några år sedan. Då kunde jag släpa med mig kameran överallt. Nu blir det oftare telefonbilder, men i och med mitt jobb har kameran ändå inte samlat på sig så mycket damm. Här är lite bilder från hösten.

Här stannade jag på vägen hem från jobb, strax innan färjfästet i Nagu, för att flyga upp med drönaren och ta en bild då färgerna var som grannast. 

Några dagar tidigare gick jag ner till hamnen i Nagu. Det är svårt att föreställa sig hur fullsmockad den här hamnen är under sommaren, när det såhär års är så tyst och lugnt. Men, det är ju såhär det är i skärgården och alla sommarstäder.

Åbo har såklart varit minst lika vackert som skärgården. Varje dag har sett annorlunda ut och man har fått uppleva hur blad faller ner från träden ett efter ett. Min väg till skolan går upp för den här trappan, så det har varit ett nöje att gå här varje dag även om trappan annars är ganska tung att varje dag behöva bemästra. 

Fina Åbo. ❤

Avslutningsvis, en bild över Åbo då solen höll på att gå ner. Det stör inte ens att ån är brun och att många av husen är gråa då de fina färgerna har sett ut så här. 

Nu håller de allra sista bladen på att ramla ner, det är kring nollgrader och på marken ligger ett vitt, tunt täcke av snö. Första perioden i skolan har tagit slut och nästa gång jag har en kurs igen är först i mars så nu ska jag försöka börja med min gradu och fokusera på jobb, eftersom jag fortfarande jobbar deltid. 

Till näst kommer det inlägg från en vacker höstpromenad i Kurjenrahka, de sista bilderna från Florida-resan och såklart bilder från resan jag och Cecilia var på för ett par veckor sedan! 😍
Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “Den vackra hösten”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *