Den fina sommaren
För första gången någonsin tillbringade jag hela min sommar i Åbo i år. Jag har nämligen jobbat i Hangö alla andra somrar före den här. Därför måste jag säga att sommaren kändes lite konstig i år. Jag förknippar ju alltid sommar med Hangö. Men, jag hade en fin sommar trots allt och därför tänkte jag kort berätta lite vad jag gjorde.

Här har jag tillbringat mest tid. I skärgården, i Nagu, där jag mitt arbetskontor finns. Det har minst sagt varit härligt att få vara vid havet hela sommaren. ☀️

Likväl har jag varit mycket i en annan del av skärgården, i Rosala. Här har jag varit flera gånger i sommar och det är jag glad för. Det har varit skönt att ha ett jobb med regelbundna arbetstider, för tidigare då jag har jobbat skiftesarbete har jag nästan aldrig hunnit komma hit.

I Rosala var vi också på midsommar och då såg det ut så här på kvällen.

Jag hann till Hangö en enda gång under sommaren. Lite synd, men samtidigt har jag hunnit med så mycket mer nu när jag har bott i Åbo. Hangö finns ju alltid kvar och det kommer fler somrar.

Jag åkte för första gången till Kristinestad för att hälsa på hos Cecilias familj. Vi var där samtidigt som den stora marknaden ordnades, så på den gick vi i flera timmar. Vi hann också äta världens största glassbollar vid campingen och titta på solnedgången vid Kanonviken. 😍

Jag har också åkt ut till den yttersta skärgården på en jobbresa. Vi stannade en natt på Utö, Finland sydligaste bebodda ö, och fick lära oss mycket om öns historia och dessutom fick jag uppleva spöken för första gången i mitt liv. Sömnsaldot för natten var noll timmar. 

Tillsammans med Cecilia och Petra har jag också varit i Nådendal. När jag fyllde tjugofem i januari var en del av deras present att de skulle ordna en överraskningsdag för mig, så det passade ju perfekt att ha den nu på sommaren. Vi åt både lunch och glass, försökte ta fina bilder och satt i parken en stund. Sen avslutade vi ännu med drinkar hos Petra och en utgång på kvällen. Det var en så fin dag! ❤

Jag och Markus har också hunnit besöka Mathildedal för första gången. Vi gick mest omkring och såg på de gamla bruksbyggnaderna, åt lunch på en restaurang vid vattnet och såg på de söta alpackorna. 

Det som varit bra i år är att jag hunnit göra ganska mycket mer än att bara fokusera på jobb. Jag har hunnit umgås mycket med kompisar, jag har hunnit göra flera korta dagsresor nära Åbo och jag har hunnit vara mycket i skärgården. Det känns nog som en bra sommar nu i efterhand, trots att den gick väldigt fort. Men så gör den ju alltid.
Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “Den fina sommaren”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *