Bra saker just nu

Jag har kommit till en insikt den senaste tiden. Det är så lätt att man alltid bara fokuserar på det dåliga i allting och jag läste att det är helt naturligt att det är så. Man stressar över de negativa sakerna istället för att fokusera på det som är positivt, man pratar oftare om en dålig egenskap hos en människa än om en bra och man klagar på hur dåligt man har det fast man ur ett globalt perspektiv nog oftast har det väldigt bra.

I och med att jag själv ofta stressar och tänker negativt om saker – jag är ju trots allt mer en realist än optimist – så tänker jag idag skriva om fem bra saker just nu. Mer positivitet åt folket är väl bara bra. 😇

 

Först en fin bild från en solnedgång jag och Cecilia fick uppleva förra veckan.

Sedan till alla bra saker just nu:

♥ Det är fastlagstisdag och jag har ätit en fastlagsbulle med nutella. Sanningen är ju den att jag redan har tjuvstartat tidigare med både en syltversion och en mandelmassaversion, så därför ville jag testa på något helt nytt. Gott var det också!

♥ Det finns tydligen flera som tycker att min blogg förtjänar en plats på den finlandssvenska topplistan. Så roligt att läsa! Jag vill förresten tipsa om att börja läsa bloggen bakom topplistan; bloggkommentatorn.fi. Där skrivs det om en massa roligheter och skvaller från den finlandssvenska bloggvärlden!

♥ Jag har kommit igång med graduskrivandet. Det enda som fattas nu är tid. Hittills har jag bara hunnit skriva en dag i veckan, men jag siktar på att få den inlämnad i juni så jag behöver inte stressa sönder heller som tur. 

♥ Jag har hittat många bra serier, varav de flesta har varit så bra att jag redan hunnit kollat ut dem. Här är mina bästa tips på både lite nyare och äldre serier: The Stranger, Sex Education, You, Spinning Out, och Atypical. Sen kan man ju alltid kolla ett avsnitt av Black Mirror eller Explained nu och då. Japp, en salig blandning av genrer. 

♥ Det känns som vår! Solsken och fågelkvitter är så nice! 💛

Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *