Sju bilder från veckan

Söndag är väl en ganska bra dag för veckosammanfattningar. Eftersom mina veckor just nu och långt framöver till största del kommer bestå av en blandning av jobb och skola är det extra viktigt att hitta på något de dagar eller kvällar man faktiskt är ledig. Här är lite blandat från veckan som varit:
    
På onsdag och torsdag ägnade jag halva dagen åt att skriva gradu tillsammans med Anni. 📚 Ena dagen träffades vi i skolan, andra dagen på bibban. Anni har läst att det är bra att byta miljö för att vara så effektiv som möjligt, så efter bibban gick vi till nyrenoverade Fontana för att både dricka kaffe och fortsätta skriva. Verkligen bra sätt! Man blir så lätt trött och oinspirerad då man sitter flera timmar på ett och samma ställe. Fontana kan jag dessutom också rekommendera – så fint och modernt efter renoveringen. 

    
På fredag var det städdag här hemma och jag fixade om mina blommor jag fick till födelsedagen en vecka tidigare. På lördag fick jag besök av Cecilia och vi lyxade till det med chokladglass. 


Idag var vädret fint så jag och Markus gick på en långpromenad ända till Forum Marinum. Vi försöker gå igenom alla museum här i Åbo då vi har varsitt museumkort som ger gratis inträde till de flesta museum i Finland. 🏛

    
Efter museumbesöket stannade vi på Café Manuela, ett café som vi flera gånger gått förbi men aldrig besökt. Det är inte ofta som man stöter på lokala små caféer längre, så det var mysigt att besöka ett sådant för en gångs skull. Efter det gick vi upp till Kakola. Tanken var att vi skulle åka funikularen för första gången, men surprise surprise – den var ur bruk. Skrattretande hur ofta den inte fungerar. Nå, det nyrenoverade Kakola är i alla fall jättefint och kommer säkert bli ännu finare då allt är färdigt. Här finns också ett café som jag vill besöka snart! 😍

Efter närmare tio kilometers promenad kom vi hem igen. Söndagar är verkligen så bra dagar för sånt här – museum, café och långpromenad. Nu väntar en programfylld vecka med inte bara jobb, utan också första deadlinen för gradun. Vi får se vad annat jag hinner med i veckan. 

Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “Sju bilder från veckan”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *