En helg i skärgården

I fredags åkte vi iväg från Åbo redan på dagen. Vi skulle tillbringa en helg i Rosala och eftersom vädret var fint passade vi på att åka iväg lite tidigare. Jag RESQade en megastor kanelbulle i Åbo före vi åkte och en dryg timme senare satt vi på en bänk i Kasnäs och smaskade på bullen tillsammans med en varm kopp kaffe. ☕️ Vårkänslor, ja. Det var bara alla båtar och värmen som fattades, annars hade man kunnat tro att det var en sommardag. 

Efter vår lilla picknick kom färjan och vi åkte över till Rosala. Det var verkligen en vacker dag. Tur att vi tog vara på den, för dagen efter vaknade vi upp till snötäckta öar.

Årets första och (troligtvis) sista snö föll under natten till lördagen. Lyckligtvis hade jag tagit med mig drönaren, så jag kunde fota några fina bilder över lilla byn där vi bor. Uppifrån ser man verkligen det där typiska med skärgården – alla öar och de röda båthusen. ❤️ Snön blev snabbt till slask, men det var fint så länge det varade. 

Idag har jag precis avslutat min jobbdag här hemifrån och ska fortsätta med skoluppgifter efter min lilla kaffepaus. Jag uppskattar verkligen distansarbete, för man får så mycket mer gjort de dagarna och det känns väldigt “nykyaika” att inte alltid behöva sitta på kontoret. För att inte tala om hur mycket tid jag sparar då jag inte behöver sitta tre timmar i bil för att komma till och från kontoret. Verkligen det perfekta jobbet för min livssituation med skola just nu. Någon annan som har erfarenhet av distansarbete? 

Jag kom på att jag ju inte har skrivit så mycket om mitt jobb här, men å andra sidan kanske det är helt ointressant? Det är ju vardag för mig, så därför är det nog svårt att veta vad som är intressant eller inte. 😇

Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “En helg i skärgården”

  • Jennifer Sandström
  • 9 mars 2020,  12:39
  • Svara
  • Älskar möjligheten att jobba var som helst ifrån. Har ett kontor jag går till 1-2 dagar/vecka, men tar 45 min dörr-till-dörr så skulle vara drygt att åka hit varje dag. Har dock börjat göra så att jag plockar upp min dator och jobbar i bussen på morgonen, haha.

   Ville också säga: verkligen magiska bilder! Tur att drönaren var med. Men gillar också bilden med den gula båten och hur den är komponerad!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *