Fem kakor tackar ingen nej till
 
En lördag som denna började jag dagen med en runda till Maanantaimarket där jag och Anni säljer kläder. Där fick ni tips på Åbos bästa loppis, varsågoda! 🙌🏼 Efter det träffade jag upp Ida för att gå på kaffe till Gaggui. Gaggui ligger egentligen på helt andra sidan av stan utgående från var jag bor, men det är verkligen ett café som borde besökas oftare.

Det är ändå närmare tre år sedan jag senaste var här, men allt var sig likt. Jag har bloggat om mina besök tidigare här och här, ifall ni vill ta en titt.

 

Det bästa med Gaggui är att de har en tasting bricka med fem olika kakor. Jag har aldrig tagit den tidigare (vet inte heller hur längre den har funnits) men eftersom varken jag eller Ida kunde bestämma oss för vilken kaka vi ville äta, så delade vi på fem smakbitar istället. Alla kakor var verkligen jättegoda! 😍 Vi gav betyg åt alla och vår gemensamma vinnare blev den där kakbiten med kinuskisås. Den var liksom söt, men samtidigt lite saltig. Så god! Av mig fick alla kakor minst 3,5 (av 5) i betyg, så ni förstår ju att alla var goda ändå. Alla caféer borde införa tasting bricka, tycker jag. Det är liksom både roligt, annorlunda och socialt.

Den här tasting brickan kostade i alla fall 13,50€ och om jag förstod rätt så varierar kakorna från gång till gång.

Nu fortsätter den här lördagen med att jag och Markus troligtvis går nånstans för att äta. Vi har inte bokat bord, så vi får se om vi hittar något. 😇
Tidigare inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *