Min påskhelg

Påsken börjar närma sig sitt slut och därför passar det nu bra med en sammanfattning av helgens händelser. Först och främst måste jag säga att den här påskhelgen har känts så otroligt lång. För första gången någonsin firade vi ju den här påsken ensamma och utan något desto mer program. Det är som om vi har haft tre lördagar på en och samma helg, vilket det ju i princip också har varit. Som tur har vi ändå gjort något varje dag och här kommer nu bilder från de senaste dagarna.


På långfredagen tog vi vårt pick och pack, hoppade i bilen och körde iväg till Ruissalo. Först gick vi en lång naturstig som startade vid botaniska trädgården och sedan körde vi ut till Kuuvannokka för att sätta oss på berget, njuta av det glittrande havet och värma gårdagens soppa i trangian. Det var så skönt att sitta där på berget i lä för vinden och se hur någon på andra sidan eldade påskbrasa. 


På lördag fixade vi (läs: Markus) min cykel i skick så att den nu är redo för en massa cykelutfärder i vår och sommar. När däcken var bytta och allt var klart cyklade vi iväg längs med ån. Första stoppet blev på Teaterbron där jag var tvungen att ta bild på den där klassiska Åbo-vyn, nu när jag för en gångs skull hade systemkameran med mig.

 

Vi cyklade sedan vidare mot slottet och tog en paus i ett blått blomhav utanför slottet. Det är så vackert nu när allting börjar blomma och alla trista färger blir allt färggrannare. Därför är nog våren min favoritårstid. Lite mer värme på det här och allt är perfekt. ☀️

Senare på lördag kväll hade vi chokladäggsjakt för varandra och därefter gjorde vi klart vårt tusen bitars pussel som vi kämpade med i en dryg vecka. Halva pusslet bestod liksom av en färg, så det var aningen frustrerande att hitta rätt bitar. Dagen efter, på söndagen, bjöds det på ett otroligt vackert regnväder hela dagen och därmed gjorde vi absolut ingenting speciellt. På kvällen däremot kom mina kusiner på besök, så vi fixade quesadillas, spelade spel och drack några glas vin. 


Idag åkte vi igen lite utanför Åbo för att gå runt Haunisten allas, som är en konstgjord sjö några minuter norr om Mylly. Vädret var fint när vi kom dit, men sedan blev vi överraskade av snö och hagel. Vi får nog åka dit igen en annan gång med bättre tur, för nu var där väldigt lerigt efter gårdagens regnväder och vi var tvungna att gå och hoppa hit och dit som om det var ett minfält – inte så optimalt med andra ord. Det var i alla fall ett fint ställe och en lämplig längd på vandringsstigen.

Nu väntar igen en lite kortare arbetsvecka, vilket såklart känns skönt. En dag mindre att stressa. Jag ska försöka få så mycket skoluppgifter gjorda som möjligt idag, så att stressen blir mindre i veckan. Skulle jag ha vetat att det är så här, så skulle jag inte ha valt att gå fyra kurser samtidigt som jag skriver gradu och jobbar nästan heltid, men nu är det bara fem veckor kvar av skolkurser så det ska nog gå. Jag får försöka göra så mycket som möjligt på helgerna så att veckorna går smidigare. Det är såklart synd att det sociala livet lider, men med lite planering går det nog att fixa det också. 🤗

Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

2 Replies to “Min påskhelg”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *