Vårhelgen förra veckan

Förra helgen åkte vi igen till Rosala för att njuta av det fina vårvädret och för att fira Markus födelsedag. Det var tur att vi åkte. Familjen var också där så jag hann träffa dem en sista gång innan isoleringen av Nyland började, så hemhem till Hangö kommer jag inte kunna åka förrän tidigast om några veckor. Rosala hör till samma län som Åbo så dit kan vi ju i princip åka, men i och med alla rekommendationer om att undvika inrikesresor helt så kommer vi nog inte göra det.

Hur som helst, Rosala för en dryg vecka sen bjöd på vackert vårväder åtminstone den ena dagen. Så härligt! Havet var spegelklart och vackert, den blöta marken torkar upp och gröna knoppar skymtar på trädkvistar. Har jag sagt att våren är min favoritårstid?

Natten mellan lördag och söndag var helt stjärnklar. Att befinna sig på en plats utan vägbelysning efter kl. 22 är verkligen perfekt för att få se så mycket stjärnor som ögat bara kan se. Man kunde liksom se Vintergatan med blotta ögat och det ser man nog aldrig i en stad med mycket ljus. Samtidigt är det lite skrämmande hur liten man känner sig bland alla miljontals stjärnor runt omkring sig.

På söndagen fyllde Markus år och jag hade ordnat ett skattjakt i skogen. Stackaren hade aldrig gått en skattjakt tidigare så han tyckte det var superspännande och jag tyckte såklart det var superroligt att rita kartor, hitta på ledtrådar och gömma presenten. Efter att han hade hittat presenten blev det en enkel kaffebjudning på papperstallrikar, men det är väl lite så det ska vara när man är på landet. Inte så invecklat liksom.

Nu får vi hoppas den här coronasituationen snart är över så vi kan njuta av lika fina stunder igen. Det är verkligen så lätt att ta saker för givet men efter det här vill jag bli bättre på att uppskatta mindre saker. Som frihet till exempel – friheten att kunna röra sig var som helst, friheten att kunna träffa kompisar och friheten att helt enkelt inte behöva tänka på det här.

Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

6 Replies to “Vårhelgen förra veckan”

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *